• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
    • Košarica je prazna.

Prevoditeljica

LUKRECIA ANA LOVRIĆ

Lukrecia Ana Lovrić rođena je 1. 4. 1991. u Beču. Nakon završene osnovne i srednje škole u Zagrebu 2009. upisuje Filozofski fakultet na kojem je 2016. godine diplomirala talijanski jezik i književnost te fonetiku. Za vrijeme studija višekratno se usavršavala u Italiji: 2010. godine kao stipendistica Talijanskog instituta za kulturu pohađala je školu Dante Alighieri u Firenci, 2011. godine stručno se usavršavala na školi za talijanski jezik i kulturu La Città Ideale u Matelici, a 2015. godine bila je na studijskom boravku na prestižnom Università degli Studi di Padova. Na svim ovim institucijama uz kolegije iz talijanskog jezika i kulture pohađa i radionice književnog prevođenja te stječe temeljne teorijske i praktične kompetencije unutar ovog područja. Suradnju s Malim zvonima započinje radeći na redakturi prijevoda romana Calluna Vulgaris suvremenog talijanskog književnika Alessandra Iovinellija. 2018. godine Mala su zvona objavila njen prvi autorski prijevod, Tri priče iz Priče nad pričama Giambattista Basilea. 2019. godine izlazi njezin prijevod autobiografije jednog od najvećih suvremenih filozofa, Giorgia Agambena, Autoportret u radnoj sobi. 2020. godine prevodi slikovnicu nagrađivanog talijanskog tandema Masini – De Conno Sretan put. Urednica je i nekoliko novijih izdanja Malih zvona.

Knjige

Tri priče iz Priče nad pričama

6,64  (50,03 kn)

Tri priče iz čuvene zbirke Priča nad pričama (Lo cunto de li Cunti ili Pentamerone) Giambattiste Basilea prvi put u hrvatskom prijevodu! Zbirka, napisana u 17. stoljeću na napuljskom dijalektu, poslužila je kao inspiracija brojnim bajkopiscima tijekom stoljeća. Njegovi motivi provlače se kroz tekstove mnogih čuvenih knjiga, poput Perraultove i Grimmove zbirke. U svojim grotesknim bajkama – koje nipošto nisu namijenjene djeci – Basile uči čitatelja vrlini, poroku i baroknoj retorici. U našem izboru nalaze se priče Začarana košutaBuha Oderana starica, po kojima je i Matteo Garrone snimio film Il raconto dei raconti – Tale of Tales.

 

Book #3075

Autoportret u radnoj sobi

14,60  (110,00 kn)

Autoportret u radnoj sobi, autobiografija Giorgia Agambena, jednog od najvećih suvremenih europskih filozofa, čitatelju donosi čitav niz izazovnih motiva. Agamben opisuje susrete koji su ga presudno oblikovali kao autora te time stvara veličanstven portret intelektualne kulture druge polovice 20. stoljeća. Čitatelj, zajedno s autorom, sreće Martina Heideggera, Guyja Deborda, Giorgia Manganellija, Elsu Morante, Ingeborg Bachmann, Gershoma Scholema…Kroz te susrete prosijavaju autentične filozofske meditacije o slikarstvu, jeziku, poeziji, povijesti i nasljeđu, a u konačnici se pojavljuju i tragovi one opće znanosti o čovjeku čije je konture Agamben pokušavao ocrtati zajedno s Italom Calvinom i Claudiom Rugafiorijem. Agambenova autobiografija pisana je izrazito profinjenim stilom te predstavlja konačnu sintezu elemenata čijim je igrama ovaj veliki filozof posvetio čitav opus: književnosti, filozofskog diskursa i privatnog života koji zauvijek ostaje skriven.

 

Book #2912

Sretan put

14,60  (110,00 kn)

Višestruko nagrađivani talijanski tandem Beatrice Masini i Gianni De Conno u slikovnici Sretan put donose nam umjetnički i emotivan doživljaj putovanja i uspomena koje iza njih ostaju. Spoj veličanstvenih oniričnih slika i gotovo poetske proze vodi nas na put u nepoznato: ponekad je to put kojem znamo odredište, a ponekad samo besciljno lutanje; ponekad nailazimo na prepreke i iznenađenja, ponekad na „blaga koja još ne poznajemo“. Svako je putovanje jedinstven doživljaj, a spoznaje do kojih dolazimo, osjećaji kroz koje prolazimo i uspomene koje stvaramo njegove su dragocjene posljedice. Privlačne sanjive ilustracije i sugestivne poetske rečenice koje potiču dječju maštu i sanjarenje osvojile su mnoge čitatelje, a 2018. godine Beatrice Masini i Gianni De Conno za slikovnicu primaju najprestižniju nagradu u području dječje književnosti „SuperPremio Andersen“. Za velikog Giannia De Conna slikovnica o putovanju obilježila je kraj životnog puta; ona je posljednje i oproštajno djelo koje nam je ostavio prije prerane smrti.

 

Book #2781