• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
  • Košarica je prazna.

Obavijest o privatnosti

Ova obavijest o privatnosti obavještava Vas o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke kada stupite u kontakt s nama ili koristite jednu od naših usluga u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka).
Ova obavijest je slojevita. Dakle, ako želite, možete jednostavno odabrati razlog zbog kojeg obrađujemo Vaše osobne podatke i vidjeti što radimo s njima.

Mala zvona d.o.o., Kraljevec 64a, Zagreb, OIB: 43174632631, su voditelj obrade osobnih podataka koje obrađujemo.

 

Prikupljanje informacija

Prikupljamo informacije koje nam pružite prilikom registracije i narudžbe na našim web stranicama, prilikom preplate na naš newsletter ili kada nas kontaktirate zbog drugih razloga. U tim slučajevima dostavljate nam podatke kao što su Vaše ime i prezime, adresa, dostavna adresa, broj telefona ili mobitela, informacije o plaćanju te sadržaj e-mailova kojima ste nas kontakt konatktirali.

Nadalje, putem kolačića (cookies) prikupljamo i obrađujemo informacije koje automatski primamo kada koristite web stranice www.mala-zvona.hr. Ti podaci uključuju Vašu IP adresu koju koristite za spajanje računala na Internet, Vaše korisničko ime, e-mail adresu i lozinku koje koristite za registraciju na www.mala-zvona.hr, mjesto Vašeg uređaja, povijest kupnje u našem web shopu, broj kolačića (cookies), informacije o interakciji sa sadržajem na našim web-stranicama.

Neke od informacija možemo primati iz drugih izvora, primjerice, ažurirane podatke o dostavnoj adresi od naših dostavljača ili Vaše dostavne podatke koje nam daje kupac koji Vam kupuje poklon.

 

Prava ispitanika

U slučaju da obrađujemo Vaše podatke, u svakom trenutku imate sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke;
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka;
 • pravo na prenosivost podataka;
 • pravo na povlačenje privole;
 • pravo na podnošenje prigovora;
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni;
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nas kontaktirati telefonski na 003851 2088 708 ili na e-mail kabinet@mala-zvona.hr.

 

Dijeljenje osobnih podataka

Informacije o našim klijentima važan su dio našeg poslovanja i osobne podatke naših klijenata nećemo prodati drugima. Nećemo dijeliti vaše podatke s trećim stranama u svrhu izravnog marketinga.

Koristimo Izvršitelje podataka koji su treća strana te nam pružaju elemente usluga. Imamo ugovore s našim Izvršiteljima podataka. To znači da ne mogu ništa učiniti s osobnim podacima, osim ako ih nismo uputili. Oni neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim nas. Obrađivat će ih sigurno i samo u periodu kada im dozvolimo.

Primjeri uključuju isporuku paketa, slanje pošte i e-pošte, uklanjanje ponavljajućih podataka s popisa klijenata, analiziranje podataka, pružanje marketinške pomoći, prijenos sadržaja i pružanje usluga korisnicima. Ovi davatelji usluga kao treća strana imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih funkcija, ali ih ne mogu koristiti u druge svrhe. Nadalje, oni moraju obrađivati osobne podatke u skladu s ovom Obavijest o privatnosti i prema primjenjivim uredbama i zakonima o zaštiti osobnih podataka.

U nekim okolnostima zakonski smo dužni podijeliti informacije. Na primjer, prema sudskom nalogu ili gdje surađujemo s drugim europskim nadzornim tijelima u rješavanju pritužbi ili istraga. Također, možemo podijeliti informacije s drugim regulatornim tijelima kako bismo unaprijedili svoje ili njihove ciljeve. U svakom slučaju, mi ćemo se uvjeriti da imamo zakonitu osnovu na temelju koje ćemo podijeliti informacije te ćemo dokumentirati naše donošenje odluka.

Prijenos iz Europskog gospodarskog prostora

Uvijek kada prenosimo osobne podatke izvan EU-a tijekom dijeljenja informacija kao što je gore navedeno, osigurat ćemo da se informacije prenesu u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i kako je to dopušteno prema važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.

Kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije, iznosit ćemo sadržaj emaila izvan EU-a.

 

Linkovi na druge web stranice

Web stranica www.mala-zvona.hr može uključivati oglašavanje treće strane i linkove na druge web stranice ili društvene mreže. U slučaju linkova na druge web stranice i oglašavanje treće strane preporučujemo Vam da pročitate obavijesti o privatnosti na drugim web stranicama i društvenim mrežama koje posjećujete.

 

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu ili mobilnom uređaju te su kreirane prema web stranicama koje posjećujete. Kolačići dozvoljavaju web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Mala zvona d.o.o. koriste kolačiće kako bi naše web stranice bolje funkcionirale i radile učinkovitije te da bi nam omogućili dodatne potrebne informacije. U nastavku dajemo pojašnjenja vezana za kolačiće koje koristimo i razloge njihova korištenja.

Mala zvona d.o.o. kao pružatelj usluga web stranice www.mala-zvona.hr zauzima se za zaštitu privatnosti i osobnih podataka i voditelj smo obrade vaših osobnih podataka.

www.mala-zvona.hr upotrebljava samo nužne kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući

 1. privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati– koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg korisničkog iskustva. Na primjer, spremanje vaših osobnih preferencija u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preferencije;
 2. kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici;
 3. korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja- koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prevare i zloupotrebe;
 4. kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za vrijeme trajanja pregleda stranice;
 5. kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice-  koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete, te podatke pohranjujemo u kolačić kako bismo mogli zapamtiti te podatke (poput odabranog jezika)

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne. 

 

Posjetitelji web stranice 

Analitika
Kada posjetite www.mala-zvona.hr , koristimo uslugu treće strane, Google Analytics, za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisa i pojedinosti o uzorcima ponašanja posjetitelja. To činimo kako bismo saznali broj posjetitelja na različitim dijelovima web stranice. Ove se informacije obrađuju samo na način koji ne identificira nikoga. Ne izvršavamo i ne dopuštamo Google-u da izvrši bilo koji pokušaj otkrivanja identiteta onih koji posjećuju našu web stranicu.

O kolačićima možete čitati više na ovom linku.

Svrha i pravna osnova za obradu

Svrha za provedbu svih gore navedenih obrada je održavanje i praćenje performansi naše internetske stranice te kontinuirano poboljšanje stranice i usluga koje nudimo našim korisnicima. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredba o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.

Koja su vaša prava?
Kako obrađujemo Vaše osobne podatke za naše legitimne interese, kao što je gore navedeno, imate pravo prigovora na našu obradu Vaših osobnih podataka. Postoji opravdani razlog zbog kojeg možemo odbiti vaš prigovor koji ovisi o tome zašto ga obrađujemo. Više informacija o Vašim pravima potražite u odjeljku “Prava ispitanika“.

 

Registrirani korisnici

Osobne podatka dobivene Vašom registracijom (ime, prezime, email) obrađujemo u skladu s našom Obavijesti o privatnosti.  U Vaš profil možete još dodati broj telefona i adresu.

 • Broj telefona niste obavezni dati, međutim u slučaju kupnje proizvoda komunikacija putem emaila možda neće omogućiti pravovremenu komunikaciju, te može uzrokovati kašnjenje u dostavi Vaše narudžbe.
 • Adresu isto niste obavezni dati, međutim u slučaju kada ne ispunite adresu, nećete moći kupovati proizvode u našoj web trgovini.

Niste nam obavezni dati Vaše podatke, međutim bez registracije nećete moći kupovati na našoj web stranici ni dodati predmete na listu želja.
U slučaju da ste se pretplatili na newsletter, obavijest o privatnosti u vezi s newsletterom pronađite ovdje.
U slučaju kada dodajete proizvod na Vašu listu želja, proizvode ćemo povezati s Vašim korisničkim računom. Vašu listu želju pohranjujemo sve dok ne obrišite sve proizvode s liste ili dok ne obrišete Vaš korisnički račun, a najduže 5 godina nakon zadnje prijave u Vaš korisnički račun.
Imate pravo u bilo kojem trenutku obrisati Vašu registraciju. Međutim, u tom slučaju nećete moći kupovati na našoj web stranici.
Vaše osobne podatke dobivene tijekom registracije nećemo dijeliti trećim stranama osim u slučaju narudžbe, kada Vaše podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona) dijelimo s dostavnom službom.
Vaše osobne podatke dobivene tijekom registracije čuvamo do trenutka brisanja Vaše registracije, a najduže 5 godina nakon zadnje prijave u Vaš korisnički račun.

 

Kupci

Osobne podatke dobivene Vašom narudžbom (ime, prezime, adresa, adresa za dostavu, IBAN) obrađujemo u skladu s našom Obavijesti o privatnosti i koristit ćemo u svrhu uspješne realizacije narudžbe.

Niste nam obavezni dati Vaše podatke, međutim u tom slučaju nećete moći finalizirati narudžbu.

Vaše osobne podatke dobivene tijekom narudžbe nećemo dijeliti trećim stranama, osim kada Vaše podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona) dijelimo s dostavnom službom u svrhu dostave narudžbe.

Kada izaberete kartično plaćanje, Vaše osobne podatke (ime, prezime, adresa), broj i sigurnosni kod Vaše kartice podijelit ćemo s tvrtkom WSPay – Web studio d.o.o, koja u skladu s PCI DSS standardima štiti prijenos Vaših podataka i Vašu privatnost s TLS 1.2 kriptografskim protokolima. Ako koristite starije verzije preglednika molimo Vas da uključite mogućnost korištenja TLS 1.2 protokola kako biste mogli koristiti WSPay. Obavijest o privatnosti tvrtke WSPay – Web studio d.o.o. možete provjeriti na ovom linku.
Vaše osobne podatke dobivene tijekom narudžbe i sadržaj narudžbe čuvat ćemo do kad ne obrišite Vašu registraciju, a najduže 5 godina nakon zadnje prijave u Vaš korisnički račun. Račun narudžbe čuvat ćemo u skladu sa zakonskim propisima najmanje 11 godina, a najviše 12 godina.

 

Upravljanje s kontaktnim podacima

Vaše kontaktne podatke dobivamo u sljedećim situacijama:

 • Kada nas nazovete na telefon,
 • Kada stupite u kontakt s nama preko društvenih medija,
 • Kada nam pošaljete e-poštu.

 

E-pošta

Povjerit ćemo sve poruke e-pošte koje nam se šalju, uključujući datoteke privitaka, s antivirus programom. Morate osigurati da je bilo koja e-pošta koju šaljete unutar granica zakona.

 

Newsletter

Prijavom na newsletter dozvoljavate nam da Vas emailom kontaktiramo u skladu s Vašim postavkama. Vaš email obrađujemo u skladu s našom Obavijesti o privatnosti i nećemo ga dijeliti trećim osobama. Naša svrha za prikupljanje Vašeg emaila je da bismo Vam mogli poslati obavijesti o novitetima, akcijama i popustima, novim objavama na našem blogu te o najavi događaja. Pravna osnova na koju se oslanjamo za obradu Vaših osobnih podataka je Vaš pristanak prema članku 6 (1) (a) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.Niste se obavezni prijaviti na naš newsletter, a u bilo kojem trenutku imate priliku odjaviti se ovdje. Međutim, u slučaju odjave nećete dobiti obavijesti o novitetima, akcijama i popustima, novim objavama na našem blogu te o najavi događaja.

 

Vaše pravo na prigovor

Radimo prema visokim standardima kada je riječ o obradi Vaših osobnih podataka. Ako imate pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na adresi kabinet@mala-zvona.hr i odgovorit ćemo na Vaše upite.

Ako ostanete nezadovoljni, možete podnijeti Zahtjev za zaštitu prava nadzornom tijelu u Hrvatskoj.