• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
    • Košarica je prazna.

Blog

Slova za svakoga web novosti

Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković

U srijedu, 19. travnja, u 18 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice (Trg A. Starčevića 6), naklada Mala zvona predstavlja slikovnicu „Slova za svakoga” Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića. Slikovnicu će, uz dvoje autora, predstaviti i prof. Anita Peti-Stantić, a bit će popraćena i prigodnom izložbom ilustracija.

o slikovnici:
Zaigrana i vesela, „Slova za svakoga” idealno su štivo za sve koji uče čitati i za one koji im u tome pomažu. U svakoj od trideset vrlo kratkih priča – kroz koje promiču mnogobrojni životinjski i ljudski likovi – dominira jedno slovo. Može ga se tražiti, okom ili uhom, a svaku se priču u istom stilu može i nastaviti. Zamišljena kao poziv na igru, ova originalna slovarica čini prve korake u stjecanju čitateljskih vještina lakima i zabavnima. Još jedna zanimljiva suradnja spisateljice Sanje Lovrenčić i ilustratora Dominika Vukovića!

o autorici:
Književnica Sanja Lovrenčić prvu je knjigu objavila 1987. godine. Bila je to knjiga pjesama; nastavila se baviti pisanjem poezije te je dosad objavila devet pjesničkih zbirki. Osim toga, napisala je niz romana i knjiga kratkih priča. Za svoj rad dobila je nekoliko književnih nagrada, među kojima se ističe nagrada „Ksaver Šandor Gjalski” za roman „U potrazi za Ivanom”. Neko vrijeme intenzivno se bavila pisanjem za djecu te je dvaput dobila nagradu „Grigor Vitez” – za knjigu „Četiri strašna Fufoždera i jedan mali Fufić” i za zbirku igrokaza „Noina mačka”; za slikovnicu „Luda kuća” dobila je nagradu „Ovca u kutiji” te „Ptičicu” dječjeg žirija nagrade „Grigor Vitez”. Bavi se i prevođenjem književnih tekstova, i za odrasle i za najmlađe čitatelje, s engleskog, francuskog i njemačkog jezika.

o ilustratoru:
Dominik Vuković rođen je 1990. godine u Zagrebu. Završava Akademiju u klasi S. Junakovića 2015. godine. Sudjeluje na mnogim likovnim kolonijama i radionicama te izlaže na nekoliko grupnih i četirima samostalnim izložbama. Surađuje s raznim hrvatskim izdavačkim kućama. Ilustrirana novela „Dugog putovanja cilj” Micheala Endea, slikovnice „San ljetne noći” Zorana Ferića i „Muha u ateljeu Ivana Kožarića” Sanje Lovrenčić uvrštene su među 25 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga 2019. i 2020. prema izboru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za autorsku slikovnicu „Svjetlana i sni o letu” dobio je nagradu „Grigor Vitez”. Živi i radi kao slobodni ilustrator, grafičar i slikar, a od 2019. godine radi i kao vanjski suradnik na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Odgovori