• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
    • Košarica je prazna.

Blog

Na popustu do kraja kolovoza!

Nije lako doseliti se na otok na kojemu su jedini ljudi dvije svjetioničarske obitelji, naročito za osmogodišnju djevojčicu kojoj trebaju prijatelji njezine dobi. Srećom, s njima je i magarac koji će se pokazati kao neočekivano dobro društvo. Srećom, priroda otoka toliko je neobična – na „naopakoj” Palagruži ujesen sve cvate kao da je proljeće – da stalno iznova poziva na istraživanje. A navečer, kad se s ocem penje u lanternu svjetionika i promatra kako snop svjetla seže u daljinu, junakinja ove priče može i zatražiti pomoć od mora: zamoliti ga da joj, kako god zna i umije, donese barem jednog prijatelja… 

Slijedeći pustolovine djevojčice Gorjane u „Naopakoj Palagruži“, slikovnici Lane Momirski i Ivane Koren Madžarac, mladi će čitatelji otkriti poneku otočku tajnu i svjedočiti nastanku neočekivanog prijateljstva.  

Pusti otok na koji se Gorjana uputila malen je greben usred velikog, modrog mora, okružen manjim hridima i tek je nedavno dobio svjetionik. Dok je gledala kako se njegovi tamni obrisi pomaljaju iz mora, Gorjana je bila i tužna i uzbuđena. Tužna, jer je za sobom ostavila sve što je dotad poznavala, svoj dom i sve prijatelje, ali i uzbuđena, jer se seli na mjesto koje nije nalik nijednom drugom, gdje će, poput junakinje kakve bajke, biti vladarica vlastitog otoka, čudesne i tajanstvene Palagruže.

Odgovori