• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
    • Košarica je prazna.

Blog

Tamnograd novosti

Iva Bezinović-Haydon i Laura Martinović

U srijedu, 28. lipnja, u 20 sati, u Kabinetu Malih zvona (Savska 28, Cibonin prolaz) održat će se predstavljanje slikovnice Tamnograd Ive Bezinović-Haydon i Laure Martinović, te otvoriti izložba originalnih ilustracija načinjenih za to izdanje. Uz dvije autorice, o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić. Izložba ilustracija ostaje otvorena do 13. srpnja.

Dobrodošli su i djeca i odrasli!

o slikovnici:
Tamnograd, mjesto i glavni junak radnje u slikovnici nagrađivane autorice Ive Bezinović-Haydon, tužan je grad iz kojega su istjerane biljke. Ne zna se čija je to zapravo bila ideja, no u njezinoj provedbi nezanemarivu ulogu imaju dvojica gradskih službenika, jedan koji udara pečate i drugi koji zavodi red alatima za uništavanje biljaka. Sve do trenutka kad iz pukotine u asfaltu izviri svijetlo plavi cvjetić i sve se počne mijenjati… 

Jednostavnim riječima, kroz dopadljivu fabulu autorica teksta govori o potrebi ljudi za biljnim svijetom, za bojama, za raznolikošću, za slobodom, ali i o tome na koji je način – skriveno i privatno, kao i vidljivo i zajednički – moguće suprotstaviti se lošim nametnutim pravilima. Laura Martinović, mlada ilustratorica i animatorica kojoj se prvi put pružila prilika da oslika slikovnicu, dočarala je priču o Tamnogradu zaigranim i toplim ilustracijama, s maštovitim vizualnim rješenjima i detaljima koji dodatno obogaćuju tekst. Objema autoricama ovo je prva suradnja s nakladom Mala zvona koja svake godine širi krug svojih suradnika otvarajući prostor za rad kvalitetnim umjetnicima/umjetnicama mlađe generacije.

Odgovori