• 0 Knjige - 0,00  (0,00 kn)
    • Košarica je prazna.

Blog

prema priči Ivane Brlić Mažuranić

U utorak, 4. lipnja u 19:30, u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona održat će se promocija autorske slikovnice Vendi Vernić „Kosjenka i Regoč”, prema priči Ivane Brlić Mažuranić, te će biti otvorena izložba originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje. U predstavljanju sudjeluju Vendi Vernić i urednica knjige Sanja Lovrenčić.

Obilježavajući sto pedesetu godišnjicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić, naklada Mala zvona povjerila je vizualnoj umjetnici Vendi Vernić, dobitnici niza domaćih i međunarodnih priznanja za ilustratorski rad, da samo likovnim jezikom ispripovijeda poznatu priču o maloj vili Kosjenki i divu Regoču.

Oni koji priču već znaju uživat će tražeći i slijedeći njezine karike u novom likovnom svijetu, a za one koji ne znaju tu je mala legenda likova, predmeta i prostora, na početku knjige. Pretvorena u slike, priča postaje dostupna i predškolskim čitateljima, te može poslužiti kao uvod u „ozbiljno” čitanje Priča iz davnine. Odraslima koji čitaju s djecom može biti poticaj da se prisjete tog klasičnog djela hrvatske književnosti ili da ponovno posegnu za njim.

Nadamo se da će ovim izdanjem, ispripovijedana modernim likovnim jezikom, priča lako svladavati dobne i jezične barijere i doprijeti do široke publike svih generacija.

Odgovori