• 0 Knjige - 0,00 
    • Košarica je prazna.

Illustrator

Ivan Stanišić

Ivan Stanišić rođen 1996. u Novoj Gradiški. 2015. završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 2014. pohađa stipendirani ljetni semestar u School of Visual Arts u New Yorku, odsjek umjetničke grafike. 2021. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pri Grafičkom odsjeku. Djeluje kao ilustrator i grafički dizajner, a do sad je kao autor sudjelovao na mnogobrojnim projektima od kojih se izdvaja prva nagrada na Natječaju za vizualni identitet 6. i 7. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Pobjednik je „PIŠIRIŠI natječaja za najbolju slikovnicu’’ 2019. za slikovnicu Jedan dan, za koju je nagrađen i „Pohvalnom nagradom Grigor Vitez za debitanta godine’’. Dobitnik je Rektorove nagrade za izradu vizualnog identitet te sudjelovanje u izradi scenografije za predstavu Sablasna sonata. Ilustrirao je za Frakturu, Školsku knjigu, Mala zvona, HDMKM, Biakova, Fluffy Rebel.
Surađivao je s kazalištima K. Teatar, Kazalište lutaka Zadar, Kazalište LET i Studio Chekhov, te na projektima „Pogled u budućnost’’ Večernjeg lista, „DNA projekt’’ fashion.hr portala, s udrugom Lastin rep na projektu „Knjige naših ulica’’. Autor je murala nastalih u sklopu projekta „Estetizacija i rehumanizacija bolničkog prostora“ u organizaciji HDLU-a, čiji je i član. Svoje ilustracije izlagao je u Zagrebu, New Yorku, Lisabonu, Beogradu, Osijeku, Rovinju, Opatiji, Lošinju…

Za Mala zvona ilustrirao je knjigu fantastičnih priča “Kratak put kući” (2020.), “Srednji vijek rastumačen djeci” (2022.) i “Junaci i zmajevi u zalasku” (2022.).