• Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvona
 • Mala zvonaNaše knjige možete naručiti izravno od nas, a naći ćete ih i u knjižarama Artmen, Bookara, Vuković&Runjić, Planetopija, Školska knjiga, Hoću knjigu, VBZ, Ljevak, Superknjižara, Svjetla grada

 

bilten:

Ukoliko želite biti obavješteni o novostima i aktualnim ponudama e-poštom, prijavite se:izravnom narudžbom knjiga na
info@mala-zvona.hr ostvarujete popust

Najave

"Sedam mačaka" u katalogu WHITE RAVENS

S veseljem javljamo da je zbirka kratkih tekstova za djecu Daniila Harmsa „Sedam mačaka“ koju su Mala zvona objavila krajem prošle godine s ilustracijama Vendi Vernić uvrštena u ugledni godišnji katalog preporuka „White Ravens“; katalog objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu, a izabrane knjige postaju i dio izložbe koja tradicionalno sudjeluje na Sajmu dječje knjige u Bologni.

    

Rezultati natječaja za kratku priču

Poštovani autori/autorice,

zahvaljujemo svima na tekstovima pristiglim u sklopu natječaja Malih zvona za fantastičnu pripovijetku!

U izboru smo se vodili nekolicinom jednostavnih kriterija: odgovara li priča uvjetima natječaja s obzirom na motivičku strukturu, koliko je stilski koherentna te kakva je fabularna zaokruženost. Iznenadilo nas je, međutim, da su se gotovo sve priče koje smo smatrali najuspjelijima na različite načine oslonile na žanr horora. Ta je neočekivana žanrovska povezanost pomalo utjecala i na našu konačnu selekciju te smatramo da je svakako zanimljivo svjedočanstvo određenog duha vremena. Kako bilo, od srca čestitamo svim sudionicima natječaja, te želimo puno budućeg uspjeha i onim autori(ca)ma čiji tekstovi ovom prilikom nisu odabrani.

Tekstovi koji ulaze u zbirku fantastičnih pripovijedaka u programu Malih zvona za 2021. godinu nalaze se pod ovim šiframa autora:

     Kava 3939

     STAKLENA PAUČINA

     čizmice888

     trip123

     Wendy Parker

     Suhi ručnik

Odabrane autore molimo da se što prije jave na mail: info@mala-zvona.hr ili na broj mobitela: 0998336382 kako bismo s njima ugovorili kratak susret upoznavanja.

Promocija grafičko-pjesničke mape "IZMEĐU SATI"

U utorak, 22. rujna u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se predstavljanje grafičko-pjesničke mape IZMEĐU SATI u kojoj je objedinjeno petnaest grafičkih listova akademske umjetnice Đurđe Merle i petnaest pjesama književnice Sanje Lovrenčić. O mapi će, uz autorice, govoriti voditeljica Grafičke zbirke NSK Tamara Ilić Olujić i povjesničar umjetnosti Željko Marciuš. Dobrodošli!

Poziv mladim autorima na natječaj za kratku priču

Nakladnička kuća Mala zvona poziva sve zainteresirane mlade autore od 18 do 35 godina na natječaj za kratku priču. Za natječaj je potrebno napisati fantastičnu pripovijetku od najmanje 8, a najviše 15 kartica teksta. Najbolji će radovi biti honorirani (ukupni fond autorskih honorara iznosi 10.000,00 kn) te objavljeni kao zbirka unutar Fantastične knjižnice Malih zvona do kraja 2021. godine. Točan broj tekstova koji ulaze u selekciju bit će ovisan o broju i kvaliteti radova pristiglih na natječaj. Natječaj je javan i u potpunosti transparentan (radovi se šalju pod šiframa), a poslane rukopise recenzirat će uredništvo Malih zvona.

 

Pravila i uvjeti natječaja:

 • Pravo sudjelovanja imaju svi autori između 18 i 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku.

 • Dostavljeni rukopis treba imati najmanje 8, a najviše 15 kartica teksta (kartica=1800 znakova s razmacima).
 • Pripovijetka treba sadržavati obilježja fantastike te zadani motiv „ples“.
 • Autor/ica smije sudjelovati samo s jednom pričom.
 • Rukopis u tiskanom obliku te potpisan šifrom treba poslati u tri primjerka na adresu: Mala zvona, Savska cesta 1b, 10000 Zagreb s naznakom: Za književni natječaj Malih zvona 2020. najkasnije do: 1. 9. 2020.
 • Poslani rukopis nigdje ne smije sadržavati ime i prezime autora.
 • Šifre svih pristiglih rukopisa bit će objavljene na mrežnim stranicama Malih zvona.
 • Natječaj je otvoren od 15. 6. 2020. do 1. 9. 2020., a rezultati će biti objavljeni do 1. 10. 2020. na mrežnim stranicama Malih zvona: www.mala-zvona.hr
 • Po završetku selekcije, šifre odabranih rukopisa bit će objavljene na mrežnim stranicama Malih zvona te će se navesti kontakt na koji se autori mogu javiti radi nastavka suradnje.
 • Rukopisi pristigli izvan roka neće biti prihvaćeni.

Dodatne napomene:

 • Nakon vrednovanja rukopisi se ne vraćaju autorima.
 • Slanjem svojih radova autori pristaju na potrebne uredničke intervencije.
 • Molimo autore da prije nego što pošalju svoj rad pažljivo pregledaju tekst te isprave pravopisne i gramatičke pogreške.
 • Autori zadržavaju autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova; s autorima čiji radovi budu objavljeni Mala će zvona sklopiti zasebne autorske ugovore.
 • Rukopisi ne smiju prethodno biti objavljeni ni u tiskanom ni u digitalnom obliku.
 • Mala zvona zadržavaju pravo poništiti natječaj ukoliko ne prime dovoljan broj kvalitetnih radova.
 • Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, obratiti nam se možete na mail: kratkaprica@mala-zvona.hr

"Muha u ateljeu Ivana Kožarića" - promocija slikovnice i izložba ilustracija

U srijedu, 10. lipnja 2020., na devedeset deveti rođendan Ivana Kožarića, naklada Mala zvona u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti predstavlja slikovnicu "Muha u ateljeu Ivana Kožarića", za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković. Na predstavljanju, koje će se održati na platou MSU-a u 18 sati, uz dvoje autora, govorit će i urednici knjige, Rada Iva Janković i Adrian Pelc, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić te pjesnik Miroslav Kirin. U 20 sati, u Kabinetu Malih zvona u Savskoj 28 (Cibonin prolaz) otvorit će se izložba ilustracija Dominika Vukovića. Dobrodošli!

Ponovno otvoren Kabinet Malih zvona

Kabinet Malih zvona - knjižara-galerija u Savskoj 28 (Cibonin prolaz) - ponovno radi prema uobičajenom radnom vremenu, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 15, utorkom i četvrtkom od 9 do 19 h. Uz knjige Malih zvona, možete pogledati i izložbu ilustracija ovogodišnje dobitnice nagrade "Grigor Vitez" Vendi Vernić, naslikanih za naše izdanje kratkih tekstova Daniila Harmsa, objedinjenih pod naslovom "Sedam mačaka".
No i dalje, naravno, možete naručivati naše knjige internetskom narudžbom, uz popuste navedene na stranicama.

Deseti rođendan Malih zvona!

Dragi suradnici i prijatelji, čitatelji i pratitelji,
deseti rođendan Malih zvona proslavit ćemo u subotu, 22. 2. 2020. u "Kabinetu Malih zvona" u Ciboninom prolazu (Savska 28) od 19h. Godišnjicu ćemo obilježiti predstavljanjem jedne od naših najljepših prošlogodišnjih knjiga, "Sedam mačaka" Daniila Harmsa te otvorenjem izložbe ilustracija načinjenih za to izdanje. O knjizi će govoriti prevodilac Leo Beslać, urednik Adrian Pelc i ilustratorica Vendi Vernić. Uz književnost i likovnu umjetnost, očekuje vas druženje, ali i promotivne cijene svih naših knjiga. Dobrodošli!

Promocija slikovnica u Galeriji Kupola

U srijedu, 12. 2. 2020. u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu (Starčevićev trg 6, IV. kat), u 18 sati, naklada Mala zvona predstavlja četiri slikovnice, objavljene 2019. u seriji "Kockice" - JEDNOM, HRUŠT I BRODIĆ, KUKU I RIKU, MI MIŠEVI – uz sudjelovanje autora. Dobrodošli!

"Bračni dnevnik" Clare i Roberta Schumanna

Muzička akademija u Zagrebu i naklada Mala zvona pozivaju na Večer Clare i Roberta Schumanna, 27. siječnja, u 19 sati, u dvorani Huml. O Bračnom dnevniku Schumannovih, objavljenom o dvjestotoj godišnjici rođenja Clare Schumann, govorit će izv. prof. Veljko Glodić i  prevoditeljica Sanja Lovrenčić, ulomke iz knjige čitat će Urša Raukar, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Sara Vlastelica i Lucija Borković. Dobrodošli!

© 2010. Mala zvona; Izrada web stranica: Dedal komunikacije