• Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona


Naše knjige možete naručiti izravno od nas, a naći ćete ih i u knjižarama Artmen, Bookara, Vuković&Runjić, Planetopija, Školska knjiga, VBZ, Tisak media, Ljevak, Superknjižara/Ribook, Svjetla grada

 

bilten:

Ukoliko želite biti obavješteni o novostima i aktualnim ponudama e-poštom, prijavite se:izravnom narudžbom knjiga na
info@mala-zvona.hr ostvarujete popust

Najave

Promocija knjige "Kabinet za sentimentalnu trivijalnu književnost"

U četvrtak, 13. lipnja, u 19 h, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2) prestavljamo roman Sanje Lovrenčić "Kabinet za sentimentalnu trivijalnu književnost". O knjizi će, uz autoricu, govoriti književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik knjige Adrian Pelc. Dobrodošli!

Iz uredničke bilješke o knjizi:

“Vrijeme odgađanja nije dobro vrijeme – čovjek je stalno svjestan onoga što nastoji privremeno zaboraviti.” To je misao koja starog kustosa Kabineta za sentimentalnu trivijalnu književnost, čovjeka čija je polovica srca umjetna, tjera da uđe u posljednju fazu procesa kojim bira svojeg nasljednika; devet kandidata donijelo mu je devet priča, preostaje još samo deseta. Te su se priče ispreplele s monologom umornog čovjeka te su zajedno s njim dotakle čitav niz motiva: govorilo se o ljubavi, društvenoj odgovornosti, magiji, feminizmu, umjetničkim intervencijama, umjetnoj inteligenciji, vilama i vilenjacima, odnosu umjetnosti i kapitala. Tako je postepeno nastala čitava paleta boja, ocrtao se imaginarij i kontekst Kabineta, toga mjesta s onu stranu vremena, no ocrtao se i kontekst vremena koje je kustosovo, a time i naše. Pa ipak, treba li čuvati sve te slike koje se isprepliću s osobnim sudbinama ili ih je bolje prepustiti svojevrsnom lirizmu propasti? Kad deseta i posljednja priča zauvijek odsiječe roman od svijeta, on će na neki način postati savršen repozitorij, spomenik vremenu odgađanja neminovnog, gotovo sentimentalno-trivijalnog zaborava. No prije nego što do toga dođe, čitatelj će upoznati niz bizarnih likova, zagonetnih pojava, stranih svjetova, te će naposljetku shvatiti da i umor proizvodi specifičnu vrstu znatiželje pa i smisla za humor. (A.P.)

SLIKOKNJIGE 2: UDŽBENIK O NESTAJANJU

U utorak, 4. lipnja, u 19 h, u Kabinetu Malih zvona, Savska 28 (pasaž Cibone), otvara se izložba "Slikoknjige 2: Udžbenik o nestajanju", koja je dio autorskog projekta likovne umjetnice Ive Valentić i književnice Sanje Lovrenčić. Serija od dvanaest unikatnih umjetničkih knjiga svojevrstan je nastavak suradnje dviju umjetnica, započete prošle godine izložbom Ive Valentić "Slikoknjige" održane u Vrbovcu, za koju je Sanja Lovrenčić napisala popratni pjesnički tekst, objavljen u katalogu. U novoj skupini radova tekstovi Sanje Lovrenčić poslužili su kao ishodište zajedničkom oblikovanju predmeta u kojima se koncept knjige i koncept slike isprepliću, zrcale i stapaju. Izložba će biti otvorena do 1. srpnja.

Dobrodošli! 


Izložba fotografija iz knjige "Zagreb u objektivu Petra Gunjače"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Do 1. lipnja, u Kabinetu Malih zvona u Savskoj 28 (pasaž Cibone) možete pogledati izložbu fotografija iz knjige Zagreb u objektivu Petra Gunjače i kupiti knjigu po cijeni s popustom.

Uberi priču! 2019

Petnaesta sezona akcije "Uberi priču!"

Umjetnička akcija Sanje Lovrenčić "Uberi priču!" održat će se ove godine, u suradnji s narodnim knjižnicama i Centru za kulturu Trešnjevka, na šest lokacija:

7. svibnja, 11h - Zagreb, Park Stara Trešnjevka
8. svibnja, 11h - Sisak, park na Šetalištu Vladimira Nazora
15. svibnja, 11h - Krapinske Toplice, park Bolnice
18. svibnja, 12h - Dubrovnik, Maslinik na Lokrumu
24. svibnja, 11h - Bjelovar, gradski park
1. lipnja, 11h - Koprivnica, park ispred knjižnice

U programima sudjeluju autori: Silvija Šesto, Pika Vončina, Nena Lončar, Ema Pongrašić, Nikolina Manojlović Vračar, Tomislav Tomić, Nada Horvat, Lidija Dujić, Ludwig Bauer, Nina Vađić, Ana Kadoić - i autorica manifestacije Sanja Lovrenčić.

© 2010. Mala zvona; Izrada web stranica: Dedal komunikacije